
من همیشه دغدغه داشتم روزانه چند ساعت درس بخوانم، چه جوری شروع کنم، چه درسهایی را بیشتر بخوانم!
اینها دغدغهها و سؤالات متداولی هستند که اکثر دانشآموزان در برنامهریزی درسی با آن روبهرو هستند و بیشتر انرژی و وقتشان را صرف برنامهریزی برای درس خواندن میکنند. معمولاً به دلیل عدم شناخت کافی از خود یا افراط در ساعات مطالعه و مشکلاتی از این دست در اجرای آن موفق نمیشوند و به سراغ یک برنامهریزی مجدد میروند و گاهی هم از اینکه نتوانستهاند برنامهی خود را اجرا کنند دلسرد شده و ناامیدی به سراغشان میآید.
من چون والدینم سواد مناسبی برای سوق دادن من به سمت درس نداشتند و لازم بود که خودم چارهای بیندیشم؛ زیرا درس خواندن و تحصیل هم مانند هر کار دیگری به یک برنامهریزی منظم و دقیق نیاز دارد. برنامهریزی درواقع استفادهی بهینه و مفید از زمان و وقت است. بهخصوص در مواقعی که وقت کم و کار زیاد داریم. من بعد از کلی آشفتگی برای خودم یک برنامه ریختم و تا کنون همیشه این برنامه را اجرا کردهام.
ابتدا یک لیست از کتابهایم تهیه کرده و سپس تعداد صفحاتی را که باید برای یک هفته بخوانم مشخص میکنم. بعد به خودم میگویم باید 6 روز اول یک دور کامل این صفحات مشخصشده را مطالعه کنم. بعد تعداد صفحات هر کتاب را تقسیم بر تعداد روز مطالعه میکنم. سپس هر روز برای هر درس تعداد صفحه کمی برای خواندن دارم که هم برای خواندن آن اشتیاق بیشتری دارم و هم تشویق میشوم هر روز از همهی درسها مطالعه کنم. این برنامه را تا 6 روز یک دور کامل میخوانم و روز هفتم از اول دوره میکنم. با این کار تثبیت مطالب در ذهن حتمی میشود.
منبع: kanoon.ir